Tuingereedschap groenteam weer up-to-date

dinsdag 17 mei 2022 | Natuur, Nieuws

Goed tuingereedschap is heel belangrijk. Dat ondervinden onze vrijwilligers die zich bezig houden met het groenbeheer dagelijks. Het ‘groenteam’ van het Spoorpark bestaat uit zo’n twintig vrijwilligers. Zij zorgen er o.a. voor dat er gesnoeid, geschoffeld, geplant en bewaterd wordt. Ieder voor- en najaar is er een bijeenkomst waar de vrijwilligers met elkaar ervaringen uitwisselen over het groenbeheer. Daarbij wordt ook besproken wat er nog meer nodig is om het werk goed te kunnen verrichten.

Begin van dit jaar werd in de bijeenkomst aangegeven hoe belangrijk goed tuingereedschap is; ook voor de veiligheid van de mensen. In het Spoorpark willen we een fijne maar vooral ook goede en veilige werkomgeving bieden aan onze vrijwilligers.

Presentatie tuingereedschap door Van Iersel Tuin & Park
Onlangs kwamen Bart en Peter van Van Iersel Tuin & Park uit Oisterwijk allerlei materiaal presenteren. Ze gaven een toelichting waarvoor de diverse gereedschappen gebruikt kunnen worden en hoe je ze het handigst en veilig kunt gebruiken. De verschillende gereedschappen werden besproken en gingen rond langs het team vrijwilligers. Altijd handig om het het zelf te kunnen zien, voelen en beoordelen. Er werd een selectie gemaakt van het gewenste gereedschap en dat werd een week later allemaal geleverd.

Al met al een leerzame en nuttige uitleg voor het ‘groenteam’. Met als resultaat blije gezichten op het moment dat ze ermee aan de slag konden.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Ben jij de volgende Spoorpark KUBB kampioen?

Ben jij de volgende Spoorpark KUBB kampioen?

Het Spoorpark KUBB kampioenschap is terug! Op zondag 9 oktober wordt voor de tweede keer een gooi naar de prijzen gedaan tijdens het officiële Spoorpark KUBB toernooi. Wie wordt de opvolger van het team Hintergarten 2 dat in september 2021 de eerste winnaar werd?...

Lees meer
Kessels Museum schenkt kunstwerk aan Spoorpark

Kessels Museum schenkt kunstwerk aan Spoorpark

Het Spoorpark is in de geschiedenis van Kessels een historische plek. Op de plek waar het park nu is stond ooit de muziekinstrumentenfabriek, uitgeverij én de woning 'Villa Cecilia' van Mathieu Kessels. Vandaar ook de straatnaam St. Ceciliastraat waaraan het Spoorpark...

Lees meer