Stadscamping open voor kampeerders met eigen sanitair

zaterdag 2 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Rob Vennix

Door de versoepelde richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is het weer (beperkt) mogelijk om te kamperen bij Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Dit is namelijk alleen mogelijk indien je beschikt over een luxe camper of caravan waarin een eigen sanitaire voorziening is voorzien. Het gezamenlijke sanitairgebouw, de vorig jaar door crowdfunding gerealiseerde ‘wagon’, is gesloten. Voor het legen en reinigen van chemische toiletten kan gebruik worden gemaakt van het sanistation en/of sanizuil nabij de camperplaatsen in het park.

“We verwachten niet dat het storm zal lopen, maar we willen in elk geval de mogelijkheid bieden om mensen met een camper, met eigen wc, die één of meer nachten in Tilburg willen overnachten dat te komen doen bij ons in het steeds mooier wordende Spoorpark” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg. De camping heeft de afgelopen periode waarin de voor de camping zeer belangrijke Roadburn camping werd geannuleerd aangegrepen om flink aan het werk te gaan met de vrijwilligers. Er worden twee ‘pipowagens’ gebouwd die t.z.t. verhuurd kunnen worden, het sanitair wordt aan de binnenkant geschilderd, er is heel veel groen geplant en, in afwachting van het treinstel dat in de toekomst de camping receptie gaat herbergen, wordt er een tijdelijke receptie gecreëerd.

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien i.v.m. het coronavirus is ook voor de camping nog één groot vraagteken. “Laten we hopen dat kamperen in de zomer weer kan in eigen land en dat iedereen dat ook gaat doen, dan kunnen we eind van dit jaar misschien nog een klein beetje tevreden terugkijken, maar voor nu ziet het er somber uit. Maar de camping wordt wel heel mooi door het werk wat we nu allemaal kunnen doen” zegt Steur met een glimlach.

Alleen online boeken
Het boeken én betalen van een camperplaats kan voorlopig alleen nog maar online. De Stadscamping receptie is gesloten en er is beperkt beheer aanwezig. Vanwege de aangepaste openingstijden van het Spoorpark dienen kampeerders vóór 17.00 uur te arriveren op de camping en kan er ook alleen vertrokken worden tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor kampeerders die ‘s avonds nog te voet of per fiets de camping willen verlaten of bereiken is een nachtpoort aanwezig.

Kampeermogelijkheden na 20 mei nog ongewis
De huidige maatregelen gelden in elk geval t/m woensdag 20 mei. Zodra er aanpassingen komen vanuit de overheid/RIVM zal de camping haar beleid daar op aanpassen.

Meer nieuws:

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Afgelopen weekend is de traditionele kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka in het Spoorpark weer gestart. Op werkdagen is de verkoop 's avonds tussen 19.00 en 20.30 uur. In het weekend kun je op zaterdag vanaf 10.00 uur een kerstboom kopen en op zondag vanaf 11.00...

Lees meer
Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk...

Lees meer
De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december kun je 'De Wintertuin’ bezoeken in het Spoorpark. De Wintertuin is een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco...

Lees meer