Stadscamping open voor kampeerders met eigen sanitair

zaterdag 2 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Rob Vennix

Door de versoepelde richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is het weer (beperkt) mogelijk om te kamperen bij Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Dit is namelijk alleen mogelijk indien je beschikt over een luxe camper of caravan waarin een eigen sanitaire voorziening is voorzien. Het gezamenlijke sanitairgebouw, de vorig jaar door crowdfunding gerealiseerde ‘wagon’, is gesloten. Voor het legen en reinigen van chemische toiletten kan gebruik worden gemaakt van het sanistation en/of sanizuil nabij de camperplaatsen in het park.

“We verwachten niet dat het storm zal lopen, maar we willen in elk geval de mogelijkheid bieden om mensen met een camper, met eigen wc, die één of meer nachten in Tilburg willen overnachten dat te komen doen bij ons in het steeds mooier wordende Spoorpark” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg. De camping heeft de afgelopen periode waarin de voor de camping zeer belangrijke Roadburn camping werd geannuleerd aangegrepen om flink aan het werk te gaan met de vrijwilligers. Er worden twee ‘pipowagens’ gebouwd die t.z.t. verhuurd kunnen worden, het sanitair wordt aan de binnenkant geschilderd, er is heel veel groen geplant en, in afwachting van het treinstel dat in de toekomst de camping receptie gaat herbergen, wordt er een tijdelijke receptie gecreëerd.

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien i.v.m. het coronavirus is ook voor de camping nog één groot vraagteken. “Laten we hopen dat kamperen in de zomer weer kan in eigen land en dat iedereen dat ook gaat doen, dan kunnen we eind van dit jaar misschien nog een klein beetje tevreden terugkijken, maar voor nu ziet het er somber uit. Maar de camping wordt wel heel mooi door het werk wat we nu allemaal kunnen doen” zegt Steur met een glimlach.

Alleen online boeken
Het boeken én betalen van een camperplaats kan voorlopig alleen nog maar online. De Stadscamping receptie is gesloten en er is beperkt beheer aanwezig. Vanwege de aangepaste openingstijden van het Spoorpark dienen kampeerders vóór 17.00 uur te arriveren op de camping en kan er ook alleen vertrokken worden tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor kampeerders die ‘s avonds nog te voet of per fiets de camping willen verlaten of bereiken is een nachtpoort aanwezig.

Kampeermogelijkheden na 20 mei nog ongewis
De huidige maatregelen gelden in elk geval t/m woensdag 20 mei. Zodra er aanpassingen komen vanuit de overheid/RIVM zal de camping haar beleid daar op aanpassen.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer