Overnachten in Spoorpark vanaf juli mogelijk in tipi

zondag 24 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Vanaf 1 juli a.s. kun je in een tipi overnachten op Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Er worden vier traditionele tipi’s geplaatst voor 4 en 6 personen en vier kleinere vrolijk gekleurde Festipi’s voor 2 tot 3 personen. De tipi’s zijn te boeken via de website van de camping.

Festipi, de leverancier van de tenten, is geen onbekende op de plek van het Spoorpark. Al ruim voordat het park gerealiseerd werd konden festivalbezoekers overnachten in een Festipi op één van de pop-up campings van de stadscamping. Afgelopen seizoen heb je ze kunnen spotten tijdens de camping voor de Redhead Days en Festival Draaimolen. Voor Roadburn Festival en de Redhead Days zouden de tipi’s ook dit jaar weer in het park worden gezet, ware het niet dat het Coronavirus roet in het eten gooid. Door de versoepeling van de maatregelen mogen campings vanaf 1 juli wel weer volledig open en krijgen de tipi’s alsnog hun plekje in ons park.

Tipi’s in Spoorpark leuk alternatief voor groep 8 kamp
Vanwege de maatregelen rondom Corona moesten veel scholen hun jaarlijkse kamp voor groep 8 in mei en juni annuleren. Omdat campings vanaf 1 juli weer volledig open mogen biedt Stadscamping Tilburg scholen de mogelijkheid om een nachtje te komen kamperen in het Spoorpark. Dat kan in een tipi of in een eigen tentje. De eerste Tilburgse basisscholen hebben inmiddels interesse getoond.

Het Spoorpark biedt volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen tijdens het schoolkamp. Er is een vrij toegankelijke skatebowl, pumptrack en een basketbalveld en, in overleg met Beach Tilburg, kan gebruik worden gemaakt van de Beachvolley velden. Om lekker vrij te spelen met water is er het waterplein met beek en een groot grasveld voor nog meer sport en spel.

Slaapwagons ook binnenkort te huur
Naast de tipi’s is Stadscamping Tilburg bezig met de realisatie van twee houten slaapwagons, voor de wat luxere kampeerders. De wagons worden o.a. voorzien van stevige en opgemaakte bedden, een koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker en worden verhuurd voor verblijf voor 2 en 2 tot 4 personen vanaf 2 nachten.

De tipi’s worden verhuurd vanaf € 52,50 per nacht voor 2 personen. Kijk voor meer info en om direct te boeken op de website van Stadscamping Tilburg.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Ben jij de volgende Spoorpark KUBB kampioen?

Ben jij de volgende Spoorpark KUBB kampioen?

Het Spoorpark KUBB kampioenschap is terug! Op zondag 9 oktober wordt voor de tweede keer een gooi naar de prijzen gedaan tijdens het officiële Spoorpark KUBB toernooi. Wie wordt de opvolger van het team Hintergarten 2 dat in september 2021 de eerste winnaar werd?...

Lees meer
Kessels Museum schenkt kunstwerk aan Spoorpark

Kessels Museum schenkt kunstwerk aan Spoorpark

Het Spoorpark is in de geschiedenis van Kessels een historische plek. Op de plek waar het park nu is stond ooit de muziekinstrumentenfabriek, uitgeverij én de woning 'Villa Cecilia' van Mathieu Kessels. Vandaar ook de straatnaam St. Ceciliastraat waaraan het Spoorpark...

Lees meer