NLdoet in het Spoorpark. Doe je ook mee?

donderdag 17 februari 2022 | Activiteiten, Natuur, Scouting Esjeeka, Stadscamping

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Zij zijn ook het kloppend hart van het Spoorpark. Het Oranje Fonds organiseert ook dit jaar, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Nog geen vrijwilliger en zou je dat wel willen? Dan kun je je tijdens NLdoet oriënteren op vrijwilligerswerk in hét park van Tilburg.

In het weekend van NLdoet, op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kun je op verschillende plekken in het Spoorpark je handen uit de mouwen steken.

Uitdunnen begroeiing in groene vallei
Lucy Bathgate en Marcel Andries van Team Levend Water gaan met hun vrijwilligers op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, van 10.00 – 15.00 uur, aan de slag met het uitdunnen van de begroeiing in de groene vallei.
Hierdoor kan de waterstroom optimaal passeren, wordt de biodiversiteit bevorderd en blijft het geheel visueel aantrekkelijk, door meer plekken met open water. Uiteraard moet er voldoende beplanting voor de waterzuivering en schuilmogelijkheid voor dieren overblijven.

Ook bij Stadscamping Tilburg gaan ze tijdens NLdoet aan de slag. Op vrijdagavond organiseert de camping een introductieavond voor het nieuwe campingseizoen voor reeds actieve en nieuwe vrijwilligers. Op zaterdag gaan vrijwilligers van Stadscamping aan de slag met de bestrating en het tuintje rondom het sanitairgebouw om de camping klaar te maken voor het nieuwe seizoen dat op 1 april start.

Al met al zijn er nu alleen al in het Spoorpark team meer dan 50 vrijwilligers actief. Ook bij parkpartners als Beach Tilburg, Scouting Esjeeka en de Stadscamping helpen tientallen vrijwilligers in hun vrije tijd mee. Maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Informeer naar de mogelijkheden

Tijdens NLdoet, op zaterdag 12 maart staan de deuren van het gele gebouw, waar het kantoor van het Spoorpark is gevestigd, open. Vrijwilligers uit de teams zijn dan van 10.00 – 15.00 uur aanwezig om al je vragen te beantwoorden. En je te informeren over de mogelijkheden die je hebt om je in te zetten voor een mooi, gezellig en goed onderhouden Spoorpark. Én de koffie staat natuurlijk klaar. Je bent van harte welkom!

Kijk voor meer info over NLdoet op www.nldoet.nl.

 

Meer nieuws:

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Afgelopen weekend is de traditionele kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka in het Spoorpark weer gestart. Op werkdagen is de verkoop 's avonds tussen 19.00 en 20.30 uur. In het weekend kun je op zaterdag vanaf 10.00 uur een kerstboom kopen en op zondag vanaf 11.00...

Lees meer
Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk...

Lees meer
De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december kun je 'De Wintertuin’ bezoeken in het Spoorpark. De Wintertuin is een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco...

Lees meer