Het Nieuwe Spoorpark. “Groene long in de stad!”

dinsdag 30 mei 2017 | Media

De gemeenteraad ging moeizaam akkoord met het prijskaartje, maar is net als iedereen laaiend enthousiast over het concept Spoorpark. Dit burgerinitiatief kreeg stadsbreed de handen op elkaar. Een groene long middenin de stad met een invulling van slim gecombineerde functies. Urban sports, beachvolleybal, horeca, stadscamping, scouting een multifunctioneel eventsterrein en vooral Levend Water zijn de dragers van het park.

Dit artikel verscheen in het meinummer van De Draad.
Tekst: Betty Montulet & Hans Peters. Fotografie: Dennis Buster

De Buurtbewoners

Sandra van Dorst, buurtbewoner: “Ik zie vooral voordelen: Van Beurdenterrein weg, prima! En loze ruimte mag best wel benut worden. Vooral ook fijn voor de buurtkinderen omdat er dan altijd iets te doen is. Verder houdt iedereen een oogje in het zeil, dat merkten we al bij de stadscamping. Het enige puntje van zorg: gebrek aan parkeergelegenheid.”
Buurtbewoner Fabian: “Ik vind het Spoorpark een mooie ontwikkeling. Blij dat het Van Beurdenterrein verdwijnt. Ik zal zeker gebruik gaan maken van het T-huis. En voor jongeren in de buurt zijn urban sports en beachvolley een goed idee. En omdat de Spoorzone er ook al is, krijg je een lint van bruisende activiteiten in het midden van de stad.”

Lees verder in deze bijlage: De Draad – Spoorpark (PDF)

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

In gesprek met de buurt in ‘Buurten over het Spoorpark’

In gesprek met de buurt in ‘Buurten over het Spoorpark’

'Buurten over het Spoorpark' is een gesprek over de betekenis die het Spoorpark voor de buurt heeft (en omgekeerd) . We gaan eerst terug in de tijd, lang geleden was het terrein onderdeel van een gemeenschappelijk gebied ‘De Schijf’. Er liep een waterloop en er was...

Lees meer
Kleine watersalamander gespot in Spoorpark

Kleine watersalamander gespot in Spoorpark

Afgelopen donderdag is de eerste salamander gespot in het Spoorpark (zie foto boven). De salamander werd gevonden door een afvaardiging van de afdeling communicatie van de gemeente Tilburg. Zij waren op 22 september op teamuitje in het Spoorpark en één van de...

Lees meer