Eersterangs uitzicht op het Spoorpark in wording

maandag 24 september 2018 | Nieuws

Het Spoorpark is een burgerinitiatief, daarom is hulp van de bewoners van Tilburg uitermate belangrijk voor het park in wording. En die burgers zetten we graag eens in het zonnetje. Zo ook: Rian en Kees, bewoners van Westpoint. Zij hebben eersterangs zicht op het bouwproces van het Spoorpark vanuit hun appartement op de 41e verdieping. Daar wordt al geruime tijd gewerkt aan een timelapse van de voortgang. Ieder kwartier wordt er vanaf meerdere plekken in het appartement een foto gemaakt, zodat er precies wordt vastgelegd wat er gebeurt. Al deze foto’s samen vormen straks een mooie film waarop de bouw van het park staat vastgelegd. En dat is niet alleen leuk, maar ook een bijzonder stukje historie voor de toekomst.

Rian, Kees, Rik en Rik

De timelapse wordt mogelijk gemaakt door PEP Business Creators in de personen van Rik Spitters en Rik van Daelen. Door middel van twee camera’s wordt alles wat er gebeurt op het terrein nauwkeurig vastgelegd. En niet alleen van bovenaf, maar ook vanaf de grond. In het park zelf maakt Rik S. gevraagd en ongevraagd beelden voor een zogenaamde hyperlapse. Rian en Kees houden dan ook een kort lijntje. Zodra zij van bovenaf iets interessants zien gebeuren op het terrein, wordt er druk geappt naar Rik S. Hij is er dan als de kippen bij om te filmen. Op deze manier wordt alles zo goed mogelijk vastgelegd! En dat dit wat extra uren kost dan begroot, dat neemt PEP graag voor lief.

Rian en Kees wonen nu al bijna anderhalf jaar in hun riante Westpoint-appartement met een fenomenaal uitzicht over de stad. De dag dat ze het appartement gingen bezichtigen, vertelde de makelaar dat die dag het Spoorpark definitief groen licht had gekregen van de gemeente. ‘’Dat was natuurlijk wel de doorslaggevende factor om hier te gaan wonen’’, grapt Rian.

“We komen eigenlijk uit een dorp’’, vertelt Kees, ‘’mensen vragen daarom ook vaak aan ons of we niet een tuin missen bij ons huis, maar we wandelen heel veel buiten. Ook vaak langs het Spoorpark. Eigenlijk zijn we meer buiten dan ooit, toch Rian?’’ Rian knikt instemmend.

“Het Spoorpark zal straks dienen als onze achtertuin, en niet alleen voor ons maar voor heel Tilburg.’’

Ook hebben Rian en Kees hun eerste Spoorparkvriend al! Een man die ze vaak tegenkomen als ze om het park een rondje lopen. Ze maken met hem regelmatig een praatje. Toch mooi om te zien hoe het Tilburgers nu al verbindt, terwijl het park nog niet eens open is. Het Spoorpark moet als burgerinitiatief ook verbinden: van scoutingkinderen tot skaters, en van horecatijgers tot sportfanaten. Rian en Kees kijken in ieder geval enorm uit naar de opening van het Spoorpark. En anders wij wel!

Meer nieuws:

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka gestart

Afgelopen weekend is de traditionele kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka in het Spoorpark weer gestart. Op werkdagen is de verkoop 's avonds tussen 19.00 en 20.30 uur. In het weekend kun je op zaterdag vanaf 10.00 uur een kerstboom kopen en op zondag vanaf 11.00...

Lees meer
Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk...

Lees meer
De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december kun je 'De Wintertuin’ bezoeken in het Spoorpark. De Wintertuin is een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco...

Lees meer